Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personbil med tre personer voltade av vägen i Västanhede – slogs med tillhyggen och kniv efteråt

En personbil voltade av väg 502 strax efter klockan 18 på tisdagskvällen. Enligt larmet till SOS färdades tre personer i bilen, som alla redan när de ringde 112 hade tagit sig ur bilen.

Annons
Bilen med släpvagn voltade i diket. FOTO: Niklas Hagman.

Tre personer och en hund färdades i personbilen när den voltade av vägen mellan Västanhede och Gammelstilla. Personbilen hade släpvagn och hamnade av okänd anledning liggande på tak i diket.

– Räddningsarbetet försvårades av att de drabbade personerna slogs för fullt på platsen med tillhyggen och kniv, vilket gjorde att ambulans och brandpersonal inte kan börja jobba förrän polisen som kommer från Falun kan säkra olycksplatsen, uppger Johan Melin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Enligt polisen är det två personer som har bråkat med varandra på platsen. Den ena av dem omhändertogs för fylleri och en anmälan om misshandel är upprättad. Det var vid åttatiden fortfarande oklart hur många av de drabbade som kommer att behöva sjukhusvård.

Enligt Trafikverket rådde begränsad framkomlighet och trafiken på platsen beräknades påverkas fram till åtminstone klockan 20.15.

Enligt de inledande uppgifterna till SOS skedde olyckan på väg 502 i närheten av Grönsinka mellan Horndal och Österfärnebo. Närmare bestämt skedde den mellan Ängsnäs och Trekanten i höjd med Västanhede.

Uppdatering onsdag klockan 04:

Ingen av de inblandade, tre män i 30- till 35-årsåldern, behövde söka vård.

– Ingen av dem har heller gripits, men förhören med dem kommer att fortsätta för att bringa klarhet kring vad som hänt, säger Erik Hiding, vakthavande polisbefäl.

FLER NYHETER:

Tillsammans joggar vi i mörkret – följ med på löparskola i november

Algy, 93, kämpade för högre lön och målade mönster på Gefle porslinsfabrik: "Det var en trevlig stämning"

► För Plus-kunder: Ungdomsgäng härjar, förstör och skrämmer äldre – här är gänget som ska stoppa stöket och skapa trygghet på stan

► Insändare: #MeToo: De som gjorde mig illa har återigen fått ta plats i mitt liv

► För Plus-kunder: GIF-bossen om risken att förlora succétränaren: "Väljer att inte lägga nån energi på det just nu"

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar i din app

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Mer läsning

Annons