Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF värvar från allsvenskan – plockar in tre spelare och förlänger med ytterligare två: "Fått väldigt goda vitsord"

Förra säsongen var Gustav Thörn inlånad till Sandviken från Sirius.
Nu har han skrivit på för klubben permanent. Dessutom har SIF gjort klart med en drös andra spelare.
– Vår ambition är att stärka truppen med unga hungriga spelare, säger sportchef Pelle Olsson.

Annons

LÄS MER: Sandvikens lagbygge fortsätter – målsprutan förlänger: "En spelare som alltid jobbar hårt"

Gustav Thörn blir kvar i Sandviken – denna gång permanent.

I går kom nyheten att Hjalmar Öhagen lämnar Sandvikens IF och lägger fotbollsskorna på hyllan. I samma veva presenterade klubben dock en rad glädjebesked kring spelartruppen. Forwardsduon Irhan Smajic och Namir Alispahic blir nämligen kvar i laget ytterligare en säsong. De bosniska spelarna gjorde förra säsongen fyra respektive tre mål i division 1.

– Vi kände tidigt att vi ville behålla Namir och Irhan och efter en tids diskussioner är det nu klart att de ansluter i mitten av januari vilket verkligen känns glädjande, säger SIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson till klubbens webbplats.

LÄS MER: Sandvikens IF förlänger med fyra spelare: "Känns rätt att stanna och vara med på lagets resa uppåt"

Utöver kontraktsförlängningarna har SIF även värvat in tre spelare. Mittbacken Gustav Thörn, som förra året var inlånad från allsvenska Sirius, har skrivit på permanent med Sandviken. Kontraktet är skrivet på två år.

– Gustav gjorde sin första säsong i seniorsammanhang och gjorde väldigt bra ifrån sig. Vi tror att det finns stor chans för honom att utvecklas ytterligare hos oss, säger Olsson till sajten.

LÄS MER: Skyttekung två år i rad – lämnar nu Sandviken ihop med trotjänaren

Från Sirius har SIF även värvat 19-åriga mittfältaren Kyria Kambusi, som den gånga säsongen var utlånad till division 2-laget Gamla Upsala.

– Kyria har fått väldigt goda vitsord från Sirius tränarstab och gjorde ett bra intryck när han var här och tränade i november. Han kommer att konkurrera om en plats på mittfältet i första hand men har även spelat ytterback under årets säsong, säger Olsson till SIF:s sajt.

LÄS MER: Pelle Olssons lagbygge fortsätter – skriver långt kontrakt med kaptenen: "Enkelt beslut"

Under provspelet i november imponerade även 19-åriga Samuel Persson på klubbledningen för att spela till sig ett kontrakt. Försvarsspelaren ansluter närmast från Syrianska där han den gångna säsongen gjorde debut i superettan. Dessförinnan har han spelat i Brommapojkarna och Hammarby.

– Vår ambition är att stärka truppen med unga hungriga spelare och Samuel passar bra in i den ambitionen. Han kan spela ytterback eller wingback både till höger och vänster vilket vi ser som en stor fördel, säger Olsson till Sandvikens webbplats.

FÖR PLUS-KUNDER: Makondele återförenas med Pelle Olsson: "Vi räknar med att han kommer bidra på planen"

Mer läsning

Annons