Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Handikappnämnden visar fyrkantighet"

/
  • Personalen inom handikappomsorgen får inte köra egen bil i tjänsten och det går ut över Oskar Harrysson som har det mycket ovanliga funktionshindret Angelmans syndrom.

SANDVIKEN Efter GD:s artiklar om att funktionshindrade Oskar Harrysson inte längre får åka bil med sina personliga assistenter, reagerar Handikappförbundets samarbetsorgan, HSO, i Sandviken nu mot "den fyrkantighet som handikappnämnden visar i ärenden som gäller människor med olika funktionshinder.

Annons
GD berättade förra veckan om att kommunens beslut att förbjuda personalen inom handikappomsorgen att köra egen bil i tjänsten gick ut över Oskar Harrysson som har det mycket ovanliga funktionshindret Angelmans syndrom. Körförbudet har lett till att han tvingas leva ett allt mer isolerat liv eftersom han inte klarar av att åka färdtjänst och inte har råd med en egen bil som assistenterna kan köra.

Nu riktar HSO skarp kritik mot handikappnämnden för att vara stelbent och inte lyssna tillräckligt på handikapporganisationerna inför viktiga beslut.
- Vi får alltid yttra oss när ett beslut redan tagits vilket betyder att vi inte får yttra oss alls eftersom det då är för sent, säger Inger Romdahl, ordförande i HSO i Sandviken.

Mer läsning

Annons