Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll kommer snön

/

Hoppas du var ute i det fina vårvädret i dag, för i kväll kommer snön.
- Det blir åtminstone fem centimeter, säger Eva Stranberg, meteorolog på SMI.

Annons

Lågtrycket som kommer in i kväll och i natt kommer sedan ligga kvar under helgen och början av nästa vecka, då det intensifieras något. Det ska dock sluta snöa under morgondagen. Helgen kommer enligt Strandberg bjuda på några solglimtar, men molnen kommer ändå dominera.

Snövädret som kommer in i kväll rör sig norrut. Molnen som kommer in gör att nätterna inte blir lika kalla som de som varit se senaste dygnen. Under natten som gick uppmättes minus 15.4 grader i Gävle.

- I helgen kommer temperaturen hålla sig runt några minusgrader på nätterna och runt nollan på dagarna, säger Strandberg.

I början av nästa vecka intensifieras lågtrycket samtidigt som temperaturerna stiger något. Det ska också komma en del nederbörd.

- Under måndagsdygnet mulnar det på och vindarna ökar också. Troligtvis kommer det falla en del snö. Sen bort mot tisdagen blir lite mildare och nederbörden kommer snarare som skurar och regn, säger Eva Strandberg.

?
- Det ser ut att bli stabilare väder i slutet av veckan, men det innebär också att nätterna blir kallare. Det är ganska typiskt för den här årstiden.


- Just nu ser det ut som det håller i sig under nästa helg, men det blir inte så mycket varmare.

Mer läsning

Annons