Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödin uppsatt på waivers – återkomst i Sverige allt närmare

Brynäs ser ut att komma närmare och närmare att få knyta åt sig hemmasonen Anton Rödin. Under fredagskvällen meddelade Vancouver via sitt Twitter-konto att 26-åringen är uppsatt på waivers.

Annons

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

För den som hoppas få se Anton Rödin i Brynäströjan i vinter ser det ut att kunna bli verklighet.

Tidigare har Matthew Sekeres, lokalradioprogramledare i Vancouver, uppgett att Rödin kommer få åka tillbaka till Sverige om han inte platsar i NHL-laget.

"Canucks har en överenskommelse med Anton Rödin att om han inte tar en plats i laget när lägret är slut så kommer de låta honom åka tillbaka till Sverige", skrev Sekeres på Twitter för två veckor sedan.

Läs också: Uppgifter: Anton Rödin till Sverige kan bli verklighet – redan i höst: "Tar han inte plats får han åka hem"

Nu ser det ut att kunna bli verklighet. Under gårdagen bekräftade Vancouver att de satt upp Rödin på waivers list, vilket i förlängningen innebär att han kan komma att skickas ned till farmarlaget.

NHL-premiären närmar sig också med stormsteg. Om en vecka spelar Vancouver sin första match för säsongen, och om Rödin inte har tagit plats i laget tills dess, kan han alltså vara på väg hem till Gävle. Nog vore det ett välkommet tillskott för Brynäs.

Läs också: Brynäs erbjuder gratis matchbiljetter – om du vågar vänta

För Plus-kunder: Förre Brynässtjärnan gästade Gavlerinken för att ge unga hockeyspelare autografer: "Mitt sätt att ge tillbaka"

För Plus-kunder: Följ matchen mellan Örebro och Brynäs IF här

Läs också: Efter tunga starten – här är Lassgårds uppmaning till fansen: "Vad betyder tre torsk"

Mer läsning

Annons