Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu släpps programmet för Sätra litteraturfestival

När Sätra litteraturfestival återvänder är det med stark lokalprägel. Gävleförfattaren Nanna Johansson och Madeleine Bäck som skriver skräck om västra Gästrikland är bara två medverkande författare.

Annons

Festivalen, som fick Gefle Dagblads kulturpris förra året, har fått blodad tand och lägger ribban ännu högre i år. En rad välkända författare besöker Sätra 17-22 oktober. Eller vad sägs om namn som Arne Dahl, Elin Olofsson och Lisa Bjurwald?

Madeleine Bäck.

Festivalen satsar också på att lyfta fram litteratur som skrivs av författare med anknytning till Gävle och Gästrikland. Som deckarförfattaren Mikael Ressem, Madeleine Bäck som i ”Vattnet drar” skriver skräck från Storvik och Hofors och novelldebuterande Nanna Johansson.

”Genom festivalen vill vi bidra till att öka stoltheten över stadsdelen och visa att stora litterära satsningar kan äga rum även utanför centrum”, skriver festivalens arrangörer i ett pressmeddelande.

Varje dag under veckan har ett tema. Måndagen vigs exempelvis åt deckare, med Arne Dahl som dragplåster, och torsdagen blir en yttrandefrihetsdag med besök av journalisten Lisa Bjurwald och Gävles fristadskonstnär Issa Touma.

Nytt för i år är en ungdomsdag som avslutar festivalen på lördagen.

– Gävle bibliotek har som mål att i år arbeta med särskilt fokus på unga 13-20 år. Därför känns samarbetet med Gävles unga jätteroligt. De unga har själva planerat och är med och genomför ungdomsdagen, säger Claes Wallgren och Sara Hagström Andersson, bibliotekarier på Sätra bibliotek.

*

Läs mer: Grattis igen, Sätrabibliotekarier!

Mer läsning

Annons