Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som en flärdfull jul på 30-talet

Det står en samling saker i mitten av Stora gasklockan; en julgran, kandelabrar, en stor kälke, pinnstolar, en fåtölj, där ligger tygstycken och småplock.

Annons

Scenen är ingen scen i vanlig bemärkelse, utan just denna anhopning av föremål och det ger en hint om att detta är ingen vanlig körkonsert.

Vokalensemblen Romeo och Juliakören bildades till en uppsättning av just Shakespears klassiker på Dramaten 1991 och har sedan dess hittat sin egen form av gestaltad musik, och deras julkonsert det här året är en festkväll à la tidigt trettiotal – smoking, klänning och pälscape är dresscoden, och vi slipper höra nyare julklassiker. I stället en "Så mörk är natten" med ett luciatåg i sångarnas händer, en skönt släpig "White Christmas" inklusive foxtrot, en vackert enkel "Ave Maria", en lekfull "Rudolf med röda mulen" och hel del annat juligt och lite nyårsfestligt också, och hela tiden är ensemblen där i sin fest, sitt julfirande, och mellan sångerna klingar skratten och man själv drömmer om en jul inte hemma utan på typ ett engelskt gods nånstans kring 1930. Helt härligt.

Musiksoppeversionen var en kortare variant av en julkonsert som kören ger på Dramaten dagarna kring jul. Är du i Stockholm då, gå för sjutton!

Mer läsning

Annons