Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre kulturtips inför helgen

/

INFÖR

Annons

* Madeleine Bäck är en flitig gäst i Gästrikland de senaste veckorna. Och under denna Halloween-vecka är det inte konstigt om det finns ett sug efter skräckförfattaren från Storvik, författare till "Vattnet drar". I dag fredag besöker hon Kulturhuset Gävle för ett "skräckförfattarmöte".

* Förra hösten spelades Tjechovs "Björnen" på Myre teater. Nu finns en ny chans, när pjäsen flyttar in till Sandvikens Kulturcentrum. Komedin från 1888 beskrivs handla "om fördomar, könsroller och fåfänga". I vår recension skrev vi: "Sångnumren ger denna 'Björnen' en egen touch, perfekta på logen och för en publik utanför storstädernas Tjechov-tradition. Hela projektet genomsyras av en smittande entusiasm och genuin teaterglädje.

* I Ovansjö kyrka väntar gästrikepremiären för poeten Alf Hambes och folkmusikern Hans Kennemarks requiem baserat på psalmen "Nu är en dag framliden". Verket följer en människas liv – fast bakifrån, från ålderdomen till barnets födsel. Verket är skrivet i folkton och framförs på söndag av Ovansjö kyrko- och bygdekör med Jan-Olov Berglund som dirigent.

Mer läsning

Annons