Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckan som kommer

Annons

Måndag

1700-talets vittra kvinnor – Hedvig Charlotta Nordenflycht, Anna Maria Lenngren och drottningen själv – är föremål för uppmärksamheten på läsestugan på Stadsbiblioteket klockan 17. Samtalsledare Håkan Attius och Gun Lundberg läser några dikter och begrundar tidens oro tillsammans med publiken.

Tisdag

Älvboda friskola har under fyra veckor "målat och knådat tankar, språk och lera" tillsammans med konstnären Annika Erixån och resultatet visas i en utställning som öppnar på tisdagen på Skutskärs bibliotek.

Onsdag

Också musiksoppan går såhär års i julens tecken. På scenen, den här gången i Stora gasklockan i Gävle, står Romeo & Juliakören, som framför delar av en julkonsert som de senare ger på Dramaten i Stockholm. Klockan 12.

Torsdag

The Moth är en impro/elektronisk duo bestående av musikerna Martin Öhman och Erika Angell. Med trummor, röst och live-elektronik skapar de musik där deras respektive ljudkällor förvrängs och förvandlas, ibland till oigenkännlighet. På torsdagskvällen klockan 19 gästar de Musikverket i Kulturcentrum i Sandviken

Fredag

Luciadagen. Och vill man se ett livs levande Luciatåg kan man antingen gå på något av Luciafirandena i Heliga trefaldighet, klockan 17.30 eller 19.30 eller på Kvinnliga gymnasistföreningen Runas luciafirande på Stadsbiblioteket i Gävle klockan 14.30.

Lördag

Massa slöjd blir det vid gasklockorna i Gävle på lördagen då 30-årsfirande Gävleborgsslöjdarna ställer till med slöjdmässa (som pågår hela helgen med start fredag redan). 55 utställare finns på plats.

Söndag

Sångerskan Charlotte Perrelli bjuder in till "Min barndoms jul" i Hille kyrka på söndagen. Konserten är en blandning av klassiska jullåtar och några nyskrivna, avskalat och personligt. Klockan 16.

Mer läsning

Annons