Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Beckman tar plats i buskiseliten

/
  • Flinke Dag-Otto i farten. I vår åker brevbäraren ut på turné och kommer till Gävle 8 mars.

Annons

Inte för att vi påstår att riksdagsmannen, den frispråkige bloggaren och twittraren Lars Beckman från Gävle har brännvin i kikar´n, absolut inte. Men på något sätt blir han inblandad i en teaterföreställning när den spelas upp på Gävle konserthus nästa år.

Titeln på buskispjäsen är just "Brännvin i kikar'n" och då den turnerande ensemblen kommer till Gävle den 8 mars finns en lokalkändis inskriven i manuskriptet.

Den lokale profilen vet inte om att hans persona spelar en viss roll i en passage under andra akten, en oväntad och komisk showstopper, tippar produktionsledningen.

Det är gänget bakom Stefan & Krister som för första gången lämnar västkusten och angör norrländska metropoler.

– Vi gör ett försök på tre orter (Gävle, Umeå och Sundsvall) så får vi se hur det går, säger skådespelaren Jojje Jönsson, mera känd som brevbäraren Dag-Otto Flink.

Efter medverkan i ett flertal tv-sammanhang har Dag-Otto blivit en !populär karaktär inom genren.

– Dag-Otto är godhjärtad och ärlig, men aldrig förslagen eller beräknande. Därför blir det komiska missförstånd där denne brevbärare drar fram, förklarar Jojje Jönsson.

Sen starten för 18 år sedan har Jojje varit med i det som har sin hemmaplan på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Pjäserna brukar även spelas regelbundet i Göteborg och Skara, men Norrland har varit som en vit fläck. Ända tills nu.

– Avståndet, förklarar Jojje. Det har känts alltför bökigt att dra iväg och kånka runt med allt som tillhör uppsättningen. Fast nu är vi som sagt redo för en tre månader pågående turné, även om vi spelar mestadels på helgerna.

I ensemblen ingår även andra tv-kändisar, Stefan Gerhardsson (ena halvan av Stefan & Krister), Siw "Augustina" Carlsson, Robin Stegmar och Anna Carlsson (från "Partaj" och tidigare medlem i revygänget REA).

Krister Classon lämnade scenen 2001. Nuförtiden är det hans son Lars Classon som regisserar och skriver manus.

Turnépremiären äger rum den 20 februari i Växjö. Två veckor senare är det dags för Gävle konserthus.

Mer läsning

Annons