Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättings stänger inte än

/
  • Det är oklart vad som kommer hända med de arrangemang som är planerade.

De berörda på Lättings har informerats. Men verksamheten är fortfarande öppen.
– Vi försöker ordningsställa och möjliggöra att vi får slå igen det här. Det är som ett öppet sår jag vill ska slutas, säger Peter Figaro, styrelseledamot.

Annons

Aktiviteterna i det gamla fängelset är fortfarande igång. Konkursansökan är inte fullständig, utan måste kompletteras innan den kan vinna laga kraft.

Cirka 55 personer är kvar i huset. De anställda och de som har praktik via AME. I slutet av november hålls möte med AME för att titta på vad som ska hända med dem som är kvar i Kulturhus Lättings verksamhet.

– Vi ombeds att hålla i gång huset så länge ingen kommer in och säger "slå igen dörrarna". De som är i fas 3 fick information i måndags om att de skulle sluta med omedelbar verkan och gå till arbetsförmedlingen för vidare instruktioner, säger Peter Figaro i kulturföreningens styrelse.

Det finns ingen garanti på att de arrangemang som föreningen har planerat kan genomföras. I kalendern finns exempelvis en byta grejer-dag den 22 november. Den är inställd på Lättings, men kommer kanske att bli av på en annan plats.

– Det är jättesvårt att koncentrera oss på den biten när vi har andra uppdrag att hålla vid liv.

Hur känns det här för dig?

– Det känns väldigt ledsamt. Som ett öppet sår jag vill ska slutas. Men jag ser det fortfarande som min största uppgift att förstå, roa människor och få dem att må bra. Det koncentrerar jag mig på medan de går här och trampar i ovisshet.

Vad vet du om hur de två förskingringarna har gått till?

– De två misstänkta har stått som enskilda firmatecknare med full tillgång till alla konton. De har skött alla avgifter. Bilden vi andra i styrelsen har fått av dem har varit skönmålad.

Tror du konkursen innebär att Lättings går i graven?

– Namnet Lättings kommer gå i graven som förening, men tänket och känslan vi har kring människor kommer överleva på ett eller annat sätt.

Mer läsning