Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nyheter från Manfrotto

/

Nya tider kräver nya lösningar.

Annons
Nya tider kräver nya lösningar. För alla som vill filma med sin systemkamera, men ändå vill kunna ta stående stillbilder, har Manfrotto tagit fram ett nytt huvud kallat 055 Mag Photo-Movie head Q5. Detta är bara en av många nyheter från Manfrotto.

Videohuvuden är bra på att röra en kamera med mjuka rörelser, men de är anpassade till videokameror som alltid ska filma i liggande format. Men stillbilder tas både liggande och stående.

Därför har Manfrotto tagit fram ett huvud kallat 055 Mag Photo-Movie head Q5 som kan panorera som ett vanligt videohuvud, men det kan också vinkla kameran som en kulled.

Utöver detta huvud har Manfrotto kommit med flera nyheter under Photokina. Stativserien 190 kompletteras med två mindre serier: 290 och 390. Manfrotto 190 är tänkt för avancerade amatörer, 290 för amatörer och 390 för bloggare som vill ha något litet och snyggt. I 290-serien ingår även enbensstativ.

De klassiska 055-stativen kompletteras med ett professionellt 057-stativ i fyra olika versioner med längder mellan 132 och 203 cm och två olika mittpelare i aluminium och kolfiber.

En matchande serie med kulleder har också tagit fram. Serien kallas 050 och finns i tre storlekar kallade 4,5 och 7. Kulorna har diameter mellan 45 och 65 mm och klarar mellan 10 och 15 kilo. Skalen på kullederna är byggda i magnesium för att spara vikt.

Manfrotto breddas
Manfrotto är Vitec Groups mest kända huvudvarumärke. Därför satsar Vitec på att bredda sortimentet med kläder, väskor och videobelysning. Övriga märken som Gitzo, Kata, National Geographic bags och Avenger fortsätter som tidigare med väl avgränsade produktportföljer.

Vissa av Manfrottos nya kläder och väskor är mycket exklusiva medan andra är främst praktiska och prisvärda. Den nya videobelysningen är av LED-typ och tänkt för filmande amatörer och relativt billiga. Lamporna har en blinkfunktion som synkar med kameran vid stillbildstagning.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons