Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baconlindad köttfärstournedos med dubbel pesto

Annons

För 4 personer
600 g köttfärs
4 skivor bacon
2 msk röd pesto
salt och svartpeppar
smör och olivolja till stekning
3-4 msk färskriven parmesanost
Till såsen:
2 msk grön pesto
2 dl grädde
1 dl vatten eller vitt vin
1/2 tärning grönsaksbuljong
1. Arbeta färsen med salt och peppar. Forma åtta centimetertjocka biffar. På fyra av biffarna fördelas den röda
peston. Därefter läggs resterande biffar ovanpå och kanterna lindas med bacon.
2. Stek biffarna i något under medelvarm panna med lock. Stek yta på biffarna först, och därefter läggs locket på och de får steka färdigt. Låg värme, lock och några vändningar under åtta – tio minuter brukar vara det som gäller.
3. Koka upp grädde och vatten eller vin i kastrull. Klicka i peston och lägg i en halv grönsaksbuljongtärning. Sjud såsen några minuter och ringla den runt biffarna vid servering.
Toppa biffarna med färskriven parmesanost. Ugnsstekt klyftpotatis passar utmärkt till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons