Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cevapcici med paprikasalsa

Annons

För 4 personer
500 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1/2 chili
1/2 tsk mald kummin
salt
1 äggvita
smör och rapsolja
Till salsan
2-3 paprikor
1 gul lök
1 bit purjolök
1 msk paprikapulver
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk konc. kalvfond
maizena till redning

Arbeta köttfärsen med pressad vitlök, finhackad gul lök, ännu mer finhackad chili, kummin, salt och en äggvita. Forma avlånga järpar som steks i lika delar smör och rapsolja. Vänd järparna flera gånger under stekningen.
Hacka paprikor och lök. Fräs hacket med olja och tillsätt grädde och vatten. Rör i paprikapulver och tillsätt kalvfond. Koka upp, red med maizena och sjud fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons