Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Griljerad lax med örtstuvad bladspenat

Annons

För 4 personer

500 g laxfilé, 1 dl vetemjöl, 2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
smör och rapsolja till stekning
salt och vitpeppar
Till spenatstuvningen:
225 gram fryst bladspenat
färsk timjan
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde, gärna mager
1 tsk konc. kycklingfond
salt och vitpeppar

Tina spenaten. Fräs samman mjöl och smör i kastrull och späd med grädde till stuvning. Lägg i spenat och fint hackad färsk timjan. Låt allt sjuda sakta ett par minuter. Smaka av med kycklingfond, salt och vitpeppar. Vänd fisken i tur och ordning i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Salta, peppra och stek fisken i lika delar smör och rapsolja.
Servera med kokt potatisoch citron. Garnera gärna med färsk timjan.
Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons