Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korv- och paprikagryta

Annons

För 4 personer
500 g korv, gärna med varierande styrka
1 burk färdig tomatsås (pastasås)
1-2 gröna paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta, om man vill
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar
rapsolja
Att äta till:
pasta
blandad sallad
Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Skär korven i bitar. Skala och hacka löken och strimla paprikan. Stek allt med rapsolja i stekpanna med höga kanter alternativt vid kastrull. Tillsätt tomatsåsen och sänk värmen. Höga kanter på pannan gör att tomatsåsen inte stänker ner hela spisen. Pressa i en vitlöksklyfta och smaksätt med basilika, paprikapulver, salt och svartpeppar. Blandad sallad bjuds till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons