Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingsoppa med grönsaker

Annons

För 4 personer
400 g kycklingkött
1 påse sommargrönsaker, ca 500 g
1/3 bit purjolök
1 rödlök
2 dl mager grädde
1 liter vatten
2 msk konc. kycklingfond
1 tsk torkad basilika
persilja
1 msk olivolja
salt och peppar
Skär kycklingköttet i mindre bitar. Diska skärbrädan och tvätta händerna efter arbetet med rå kyckling. Skiva purjolöken fint och skär rödlöken i tunna klyftor. Fräs kyckling, purjolök och rödlök med olivolja i rymlig kastrull. Tillsätt vatten och kycklingfond. Koka upp och sjud kycklingen 5 minuter under lock. Tillsätt sommargrönsaker, grädde, basilika och en nypa hackad persilja. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Gott, grovt bröd smakar gott till.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons