Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxpudding

Annons

För 4 personer
300 g färsk lax
100 g kallrökt lax
1 gul lök
12 kokta, kalla potatisar
4 ägg
5 dl mjölk
dill
vitpeppar
smör

Skiva lax, potatis och lök. Smöra portionsformar (eller en stor form) och varva ingredienserna med grovt hackad dill mellan lagren. Portionsvarianten avslutas med att potatisskivor trycks ned stående mellan pudding och form så de bildar en kant när den färdiga puddingen tas ur formen.
Vispa ägg och mjölk. Peppra lätt och slå blandningen över lax och potatis. Grädda 30 minuter i 200 graders ugn. Låt puddingarna sätta sig innan portionsformen lossas. Serveras med sallad och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons