Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mandelmusslor

Annons

200 g smör

1 1/2 dl strösocker

1 ägg

2 dl sötmandel

5 st. bittermandlar

4 dl vetemjöl

1. Skålla mandlarna, det vill säga lägg mandlarna i kokande vatten och ta kastrullen från spisen.

Låt mandlarna ligga i det varma

vattnet någon minut innan vattnet silas av och mandlarna gnuggas i handduk så skalen lossnar.

2. Mal mandlarna i mandelkvarn alternativt riv dem fint i matberedare.

3. Blanda smör och socker i en bunke. Tillsätt mandlarna, ägg och vetemjöl.

4. Smöra formar av metall och tryck ut degen.

Grädda kakorna i 175-180 graders ugn tio - tolv minuter.

Kakorna är klara när de har en lätt gyllengul färg.

Kakorna får svalna något innan formarna lossas. Var försiktig, kakorna är ganska sköra när de är nybakade med de blir något hållbarare när de svalnat helt.

Mer läsning

Annons