Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordafrikansk lammgryta

Annons

1 kg lammstek, 2 msk olivolja

3 gula lökar, 3 vitlöksklyftor

5 dl vatten

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1 msk sumak, 1 tsk mald ingefära

1 tsk mald koriander

2 lagerblad, 1 kanelstång

1 burk kikärter

100 g torkade aprikoser

maizena, persilja

salt och mald kryddpeppar

Skär köttet i grytbitar. Skala och strimla den gula löken. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs köttet med olivolja i stekgryta. Tillsätt gul lök, vitlök, sumak, ingefära och koriander. Slå på vatten och kycklingfond. Koka upp, skumma ytan. Sänk värmen, lägg i kanelstång och lagerblad. Sjud under lock i 40 minuter. Lägg aprikoser samt avrunna kikärter. Sjud grytan ytterligare 15-20 minuter under lock innan den reds av med maizena och smakas av. Serveras med couscous.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons