Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osso Buco på kyckling

Annons

För 4 personer
4 kycklingfiléer, 500-600 g
2 paprikor, 2 röda lökar, 2 vitlöksklyftor, 2 lagerblad, 1 burk tomatsås, typ pastasås, 500 g, 1 msk konc. kycklingfond, 1 kruka färsk basilika, olivolja, 1 citron, salt och peppar
Till couscousen:
3 1/2 dl couscous, 2 1/2 dl vatten, 1 msk olivolja, 1 kuvert saffran,
1 tsk. kycklingfond
Dela filéerna på längden. Skär paprikor i bitar och lökar i klyftor. Bryn kycklingen med olivolja i gryta. Tillsätt paprika, lök, pressad vitlök, lagerblad, färdig tomatsås och kycklingfond. Krydda lätt med salt, peppar och hälften av basilikabladen. Koka upp och sjud grytan fem minuter under lock. Koka upp vatten smaksatt med kycklingfond i en kastrull. Tillsätt saffran, couscous och olivolja. Rör om och låt couscousen dra 5 minuter vid sidan av spisen med locket på. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Riv det yttersta gula från citronskalet. Lägg upp och garnera med citronrasp och basilikablad.

Mer läsning

Annons