Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med rökt kött i ädelostsås

Annons

För 4 personer
500 g färsk pasta
salt till pastan
1 msk olivolja
150 g rökt kött eller bacon
50 g ädelost
2 dl grädde
2 dl vatten
svartpeppar
maizena till redning
1 kruka salvia

Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Blanda ner en matsked olivolja.
Värm grädde och vatten på medelvarm platta. Smula ner ädelost och låt den smälta helt.
Strimla och stek köttet lätt. Blanda bitarna i ostsåsen och red med maizena löst i vatten. Avsluta med att justera smaken med svartpeppar, några hackade färska salviablad och, vilket inte känns troligt, salt.
Blanda sås och pasta och fördela i djupa tallrika eller portionsskålar. Pastablandningen kan även gratineras i ugn om man så vill. Garnera med färska salviablad före serveringen.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons