Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepparstek

Annons

För 4 personer
4 bitar oxfilé eller utskuren biff
salt och peppar
smör och olja till stekning
Till såsen:
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl rödvin
2 dl grädde
2-3 msk konjak eller whisky (kan uteslutas)
1 1/2 msk blandad hel peppar
1 msk konc. kalvfond
några droppar sojakulör
Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Blandningen ska helst bli ljusbrun. Tillsätt vatten, vin och grädde under vispning. Stöt pepparn lätt i mortel och vänd ner i såsen. Tillsätt kalvfond och sojakulör. Sänk värmen och sjud såsen 5-6 minuter. Smaka av med sprit, om man vill, och salt. Krydda köttet varsamt och stek det i medelvarm panna i lika delar smör och olja. Serveras med stekt potatis och skivad tomat i vinägrett.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons