Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pestokryddad kycklingpytt

Annons

För 4 personer
3-4 kycklingfiléer
5-6 potatisar
1 morot
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 purjolök
2 msk basilikapesto (grön pesto)
2-3 msk pinjenötter
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Skala och skär potatis och morot i små tärningar. Strimla purjolöken, hacka den gula löken och skär paprikan i bitar. Till sist skärs kycklingköttet i bitar innan skärbräda och kniv åker i disken.
Stek potatis, morot och gul lök i lika delar smör och rapsolja. Efter ett par minuter tillsätts purjolök, paprika och kyckling. Stek och vänd ingredienserna i pannan. Rör ner pesto och krydda med ytterst lite salt (peston är ofta salt så det räcker) och svartpeppar. Lägg upp och strö pinjenötter över varje portion.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons