Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarinkyckling i lergryta

Annons


1 stor kyckling, 1 äpplen
10 katrinplommon
2-3 kvistar färsk rosmarin
salt och peppar, 1 msk olivolja
Till såsen:
2 dl grädde, gärna mager
maizena
ev. en skvätt konc. kycklingfond
Blötlägg lergrytan. Det är viktigt att grytan är genomfuktad innan den används. Fyll kycklingen med bitar av äpple och hela katrinplommon. Lägg kycklingen i lergrytan och krydda med salt, peppar och rosmarin. Toppa med lite olivolja. På med lock och in med grytan på galler i nedre delen av kall ugn. Sätt ugnen på 250 grader. Efter en och en halv timme är kycklingen färdig.
Sila av skyn och koka upp med grädde i kastrull. Red av med maizena löst i vatten och sjud såsen sakta i fem minuter. Smaka av, ibland kan såsen behöva lite extra kycklingfond för att få rätt styrka.
Bild: Lättlagat. Kyckling i lergryta är mat som sköter sig själv. Perfekt mat en ledig dag.

Mer läsning

Annons