Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffranskryddad fisksoppa

Annons

För 4 personer

300 g wokgrönsaker
300 g laxfilé
1/2 purjolök
7 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 paket saffran, 0,5 g
1 msk hela fänkålsfrön
olivolja
salt och peppar

Låt wokgrönsakerna ånga av i kastrull med en knapp matsked olivolja. Efter någon minut tillsätts strimlad purjolök, saffran, fänkålsfrön och vatten. Smula ner en och en halv fiskbuljongtärning. Skär laxen i små kuber och lägg dem i soppan. Sjud allt 4–5 minuter. Tillsätt grädde och sjud ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Soppan kan kompletteras med skalade räkor eller musslor som droppas ner i den färdiga soppan precis vid servering.
Redan kokade skaldjur ska aldrig kokas en gång till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons