Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senapsrullad skinkstek med senapssås

Annons

 4 personer
1 kg färsk skinkstek
1 msk rapsolja, salt och vitpeppar
1 påse gult och 1 påse brunt senapsfrö
Till såsen:
1 dl grädde, 2 dl vatten, 2 msk skånsk senap, 1 msk konc. kalvfond
2-3 kvistar färsk rosmarin
maizena till redning, salt och vitpeppar
Krydda steken runt om med salt och vitpeppar. Pensla köttet med rapsolja. Blanda gult och brunt senapsfrö på en tallrik. Rulla ovansidan av steken i blandningen. Stick in en stektermometer och sätt in i 175 graders ugn. När termometern passerat 80 grader är steken klar.
Koka upp grädde och vatten i en kastrull. Klicka i skånsk senap och tillsätt kalvfond. Låt såsen sjuda några minuter. Smaksätt såsen med hackad rosmarin. Red av med maizena sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons