Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb paella

Annons

För 4 personer
3 dl ris
1 rödlök
1 kuvert saffran
200 g kyckling
200 g kryddig korv
100 g musslor
2 röda paprikor
2 dl frysta ärter
olivolja
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
5-6 kvistar färsk timjan
Till såsen: 2 msk majonnäs, 2 dl crème fraiche, 1-2 vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, salt
Fräs hackad lök, saffran och ris med olja i kastrull. Tillsätt 7 dl vatten och koka under lock som vanligt ris. Blanda den kalla såsen.
Stek bitar av kyckling, korv och paprika i olivolja. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar. Koka musslorna i saltat vatten (eller utgå från förkokade musslor).
Blanda ärter i riset och lägg upp på stort fat. På risbädden läggs kött, korv, paprika och musslor. Garnera med timjan och bjud kall vitlökssås till.

Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons