Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt strömming med örter

Annons

För 4 personer
600 g rensad strömming
blandade örter som persilja, gräslök, timjan och/eller dill
salt och vitpeppar
1 dl mjöl, gärna lite mörkare
1 dl ströbröd
smör och rapsolja till stekning

Skölj och rada upp fiskarna med skinnet mot arbetsbänken. Para ihop dem så gott det går efter storlek. Krydda köttsidan med salt och peppar. Hacka samman örterna och strö dem på köttsidan. Lägg ihop med kryddorna i mitten. Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik och vänd fiskarna i paneringen. Stek i medelvarm panna med ganska mycket fett. Vänd efter ett par minuter. Serveras med potatismos och ärter. Rödlök, några droppar ättika och citron är fina tillbehör.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons