Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchstraff för Boork - då rasade Brynäs

Det som det snackades allra mest om var inte HV 71:s 6-2-seger i den femte kvartsfinalen mot Brynäs.
Det var självklart Leif Boorks agerande när han fick matchstraff i andra perioden som fick all uppmärksamhet.

Annons
- Domaren tog inte utvisning när Per Gustafsson körde över Ove Molin och sedan åkte vi på en utvisning på Mads Hansen. Jag blev förbannad och klev ut på isen, förklarade Boork till Kanal 9.
Det är förbjudet och Ulf Rönnmark signalerade direkt för matchstraff och förklarade för Brynästränaren vid båskanten vad som gällde.
- Jag hade inte en aning om den regeln, sa Boork som dessutom gjorde några gester med sin ena hand.
- Ja, det kanske kom upp ett finger i hastigheten. Men jag har drabbats av många fingrar mot mig i mina dagar. Det är inte lätt till exempel att stå här i båset med HV-publiken i ryggen, sa Boork vidare till tevekanalen.
Ove Molin var den som drabbades av regelbrottet.
- Jag vet inte vad som hände. Man kanske får köra över någon i ryggen. Tydligen är det så, sa Molin till Kanal 9 med viss ironi.
Per Gustafsson hade däremot som väntat en annan version.
- Inget att blåsa för. Jag fullföljde en vanlig tackling bara, sa HV-backen.
Boork följde sedan matchen från ena kortsidan och såg HV 71 avgöra på de utvisningar Brynäs drog på sig. Både 3-1 och 4-1 kom inom några minuter i andra perioden.
Mikael Lind gav gävlelaget lite hopp i sista med en reducering men HV kunde få ordning på spelet igen och gjorde två snabba mål fram till slutresultatet.
Det var inte bara Boork som fick matchstraff. I slutet på matchen urartade det hela med ett stort slagsmål där sex matchstraff ytterligare delades ut. Det började när Nick Angell fick en cross checking av Stefan Pettersson och de både pucklade på varandra. I nästa sekvens låg också Jiri Bicek och Pat Kvanagh på isen och fick varsitt matchstraff. Brynäs målvakt Robert Kristan blandade sig också i och fick med sig Andreas Falk i ett slagsmål som gav matchstraff fem och sex.
Ingen av spelarna är dock avstängd i nästa match som spelas på fredag i Läkerol Arena.
- Det ska väl vara hett i en slutspelsmatch, sa HV-tränaren Pär Mårts som tyckte att hans lag var mest fokuserat och kunde koncentrera sig på spelet i stället för på domaren.
Nu måste Brynäs vinna på fredag om den här kvartsfinalserien ska leva vidare.

Mer läsning

Annons