Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några rader om...

Annons

....nyhetsankaret Ingela Agard som i kväll (18.00) kommer till Mikaelsgården i Valbo för att prata om sin bok ”Den största nyheten” och om sin kristna tro.

...Sven Anders Johansson som innan han avled förra året donerade hela sitt fotoarkiv till naturfotografen Bengt S. Eriksson. Nu ställs både Johanssons och Erikssons bilder ut på Lantmäteriet, en utställning som pågår till den 22 augusti. Det är foton från Nigerias världsarv (Johansson) och naturfotografier (Eriksson).

...Rickard Lindstrand Levin, Gävle som tog silver i CNC-fräsning vid yrkes-SM i Jönköping. Jonas Forsling från Hofors tog brons i billackering vid samma tävling.

...Annika Thyrestam som har tilldelats Region Gävleborgs nyinrättade stipendium. Stipendiet går till en elev vid trädgårdsprogrammet på Högskolan i Gävle. Annika fick stipendiet för sitt examensarbete Trädgårdar i vården av personer med demenssjukdomar.

...Robin Karlsson från Valbo som bestämde sig för att plugga i Lappland när det är dags för gymnasiet. Han valde bilsystemteknik i Arjeplog som ju är ett centrum för biltester under vinterhalvåret.

... Karin Ahlgren, Gävle och Fredrik Alm, Sandviken som är två av ombuden vid Lärarnas riksförbunds kongress som börjar i morgon.

...La Boule Joyeuse från Gävle som kom trea i landslagskvalet för veteraner 55+ i Mora nyligen. Laget består av Marianne Henriksson, Lena Stenbäck och Nils Stenbäck.

...HISS som är namnet på en musikal som har premiär i morgon klockan 19 i Sörbyskolans aula. Den handlar om en hiss som går genom tiden. Publiken får vara med på en resa från 1950-talet till nutid. Allt är producerat av eleverna själva.

...Storsjöodjuret vars vänner hade årskongress i Gävle i helgen. Samfundet Storsjöodjurets vänner är kritiskt till planer på att jaga odjuret med kamera. ”Risken anses stor att företaget kan sätta illvilliga aktörer på spåren i deras dödliga jakt på odjuret, denna symbol för en levande miljö i Jämtlands mitt.” heter det i ett uttalande.

Mer läsning

Annons