Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biotipsen

Annons

12 Years A Slave

Skakande skildring av slaveriets vansinne i den amerikanska södern på 1800-talet, en film som säkerligen kommer att belönas på kommande Oscargala.

Återträffen

Gulbaggedrottningen Anna Odell gjorde en av förra årets absolut bästa svenska filmer om en nervig klassåterträff. 20 år har gått sedan eleverna i klass 9 c slutade grundskolan och gick skilda vägar och nu ska de ses igen. Men feststämningen kommer av sig när konflikter kommer upp till ytan och gamla sanningar ifrågasätts.

The Secret Life Of Walter Mitty

Ben Stiller svävar mellan (dag-)dröm och verklighet i sin roll som bildredaktören på Life Magazine som jagar världen runt efter ett negitiv som kommit på avvägar när det var tänkt att det skulle bli omslagsbild till sista numret.

Jack Ryan: Shadow Recruit

Thrillermästaren Tom Clancys favorittagent Jack Ryan åter i farten, nu i en nyskriven, actionfylld historia som utspelar sig i centrala Moskva där det planeras för en terrorattack mot New Yorks finanskvarter på Wall Street.

The Wolf Of Wall Street

Radarparet Martin Scorsese (regissören) och Leonardo DiCaprio (hans favoritskådis) i en underhållande och tre timmar lång dramakomedi som borde ha undertiteln "Sex & druigs & money´n´roll".

Mandela: Vägen till frihet

Regissören Justin Chadwick har valt att berättar den fantastiska storyn i kronologisk ordning som det vore en dramadokumentär, men Idris Elba och Naomie Harris gör strålande insatser i sina roller som paret Mandela.

Kärlek Deluxe

Kul stair kring en kulturkrock i förlagsvälden där en bästsäljande chick-lit-författare bespottas av det finkulturella etablissemanget och recensenter i media.

Bamse och tjuvstaden

Lille Skutt, Skalman och Bamse är tillbaka och Vargen har blivit from som et lamm och alla skurkatighet i Bamsebyn har utrotats fast nu hotas paradiset av den lömske Reinard Räv.

Hundraåringen som klev ut ur fönstret och försvann

Birollsaktörerna Iwar Wiklander, David Wiberg och Ralph Carlsson överglänser faktiskt folkkäre Robert Gustafsson i Felix Herngrens filmatisering av Jonas Jonassons komiska bok.

-

Emil & Ida i Lönneberga

Astrid Lindgrens berättarröst är största behållningen i en onödigt ojämn och irriterande episodhistoria.

-

Sune på bilsemester

Ingen särskilt kul resa med knäppig familj som far till Tyrolen för att få en värdefull tavla signerad av konstnären.

Premiärerna: Frost, Delivery Man, Gloria, In A World, Nymphomaniac (Rozxy/Star endast lördag).

Mer läsning

Annons