Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snällt och präktigt om livet som tonåring

/

Annons

När Zac Efron, hunken från ”High School Musical”, nu tagit steget och blivit leading man har han inte gått särskilt långt. ”17 Again” är nämligen en snäll och präktig historia ända in till den filmiska märgen. Lägg därtill att upplägget med kroppsbyte som viktigaste ingrediens hämtats från likartade historier som 13 snart 30, ”Freaky Friday” och Dudley Moore-rullen ”Sådan far, sådan son”, så förstår säkert var och en att man här kör på säkerhetens autobahn hela vägen här.

En gång i tiden var Mike O´Donnell basketlöfte med stort B med framtiden utstakad. Dessvärre valde han tryggheten och sumpade sina möjligheter.

Nu 20 år senare får den med åren allt gnälligare Mike dock chansen av en mysigt mystisk vaktmästare att återvända både till sin gamla kropp och skollaget från då det begav sig.

Kommer Mike att handla annorlunda den här gången? Det kan man förstås undra. Men svaret på den frågan är lika givet som trist. För vår grubblande hjälte är självklart en hyvens grabb som inser att det är de traditionella familjevärdena som gäller i slutänden. Stenåldersbudskap, kvider vissa, och visst kan den kritiskt samhällstillvände få tycka det.

För egen del störs jag mest av menlösheten rent allmänt. ”17 Again” siktar medvetet på det mest uppenbara mainstreamträsket i alla avseenden, vilket som helhet gett en väldigt ljummen anrättning.

Tack och lov att Efrons ”Star Wars”-fixerade sidekick Thomas Lennon finns och sticker ut ur jämntjockheten. Annars hade till och med de välbehövliga subtila flinen lyst med sin frånvaro.

Mer läsning

Annons