Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen tillbaka, Mel!

/

Efter åtta år i en undanskymd roll med regissörstankar och diverse trassel i privatlivet är Mel Gibson tillbaka där han hör hemma. Den stigande åldern har tagit ut sin rätt.

Annons

Det passar alldeles utmärkt när han nu spelar en man i övre medelåldern som i ett tidigt skede drabbas av en gränslös sorg då hans försummade dotter blir skjuten till döds utanför dörren till bostaden. Samtidigt bearbetar denne rollfigur Thomas Craven successivt sitt plågade inre i sitt jobb som kriminalpolis i Boston.

Om den mördade vuxna dottern vet han inte så mycket om, förutom att hon är kärnfysiker. Likt Charles Bronsons och Clint Eastwoods skoningslösa karaktärer i gamla klassiker ser sig Craven tvingad att hämnas. De lagliga möjligheterna har ju sina begränsningar. När han börjar sina efterforskningar visar det sig att dottern levt ett dubbelliv och härvan sträcker sig allteftersom ända upp i toppskiktet bland myndigheter, politiker och även FBI.

Det är en välgjord konspirationsthriller där spänningen stegras i takt med att scenerna blir allt våldsammare och blodigare. Och det är inte långtifrån att man mår lika illa som Thomas Cravens dotter gör, redan när han möter henne på Bostons Central i filmens inledning.

Mycket Mel Gibson är det, men han är välkommen tillbaka i flera roller som denna. Och hans ögon glöder.

Mer läsning

Annons