Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varsågod, här har du din filmsommar

/

Sommartider är storfilmstider. I år blir det gott om kralliga superhjältar och spektakulära science fiction-äventyr.

Annons

Redan i helgen dundrade ”The Avengers” igång. Sedan utlovas en ny fantastisk Spindelmannen och så avslutar Christopher Nolan sin trilogi om Batman.

Och Noomi Rapace gör garanterat sitt livs roll- i Ridley Scotts ”Alien”-besläktade ”Prometheus”.

”Dark Shadows”

Vad: Ser man på, en vitsminkad Johnny Depp som gått loss med kajalpennan. Tim Burton-filmatisering om vampyren Barnabus, som vaknar upp 1972 efter en lång sömn och ska acklimatisera sig.

Premiär: 11 maj

”Men In Black 3”

Vad: När alla idéer är uttömda i en filmserie kan man alltid väcka nytt liv genom att åka tillbaka i tiden. Så sker i den tredje filmen om de svartklädda männen som slåss mot utomjordingar. Med Will Smith och Tommy Lee Jones.

Premiär: 25 maj

”Prometheus”

Vad: Ridley Scott återvänder till ”Alien”-universumet, även om detta inte är den prequel som från början utlovades. I stället får vi en expedition som söker mänsklighetens ursprung och finner något riktigt ruskigt. Med Noomi Rapace och Michael Fassbender.

Premiär: 1 juni

”Snow White And The Huntsman”

Vad: Kristen ”Twilight” Stewart sätter tänderna i den gamla sagan, som fått en ny twist. Jägaren som anlitats för att döda Snövit i skogen börjar i stället träna henne för att hämnas på drottningen. Het är han också.

Premiär: 8 juni

”The Amazing Spiderman”

Vad: Glöm Tobey Maguire och Kirsten Dunst. Nu är det Andrew Garfield som spinner vidare i ‧Peter Parkers tajts. Han slåss mot sitt öde, naturligtvis, samt en stor ödla. Ljuvliga Emma Stone spelar hans nya käresta, Gwen Stacy.

Premiär: 3 juli

”Cockpit”

Vad: Flygkaptenen Valle blir av med jobbet. När han upptäcker att kvinnliga piloter ska kvoteras in får han han en snilleblixt. Jonas Karlsson gör en ”Tootsie” i denna komedi av Mårten Klingberg.

Premiär: 13 juli

”The Dark Knight Rises”

Vad: Den avslutande delen i Christopher Nolans fantastiska Batman-trilogi. Allt annat än ett nyskapande resultat vore en besvikelse. Denna gång måste Batman (Christian Bale) slåss mot storskurkarna

Ra’s Al Ghul (Liam Neeson) och Catwoman (Anne Hathaway).

Premiär: 25 juli

”Snabba Cash 2”

Vad: Den första filmen skickade både regissör och huvudrollsinnehavare till Hollywood. Nu kommer fortsättningen, hårdare och mörkare, med Joel Kinnaman som JB och Babak ”Sebbe” Najafi som ny regissör.

Premiär: 17 augusti

”The Bourne Legacy”

Vad: Den fjärde Bourne handlar om en helt ny CIA-agent, som heter Cross. Men kan Jeremy Renner verkligen ersätta Matt Damon? Om det blir läge att döpa om serien vet vi lagom till brittsommaren.

Premiär: 31 augusti

Mer läsning

Annons