Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Gudfadern” har mer att ge

/

Annons

Han må kallas ”Gudfadern”, vara en pionjär inom stand up-branschen och en sorts mentor för kollegor i branschen, men möjligen har tiden rusat ifrån honom en bit.

Inte för att hans framträdande som siste aktör på Gasta-scenen i onsdags var humorfattigt, men mina förväntningar var högt ställda och infriades inte tlll fullo.

Lite väl mycket retro och hög igenkänningsfaktor även om själva grundidén var Oredssons tillbakablickande på sin 20-åriga karriär var den röda tråden och efteråt uppvaktades han av företrädare för Gävleklubben.

”Det har hänt grejer, allt förändras”, konstaterade han och hade emellanåt samma härligt gnälliga tonfall som en annan storhet i genren, Ulla Skoog.

Barnbarn lär vara livets efterrätt och man ska inte oja sig över att bli äldre och äldre för var dag som kommer och går. Tänk bara på alternativet...

Och så fick publiken i den som vanligt välfyllda restaurangen veta vad flogiston är för något, nämligen ett hypotetiskt ämne som förstörs vid uppvärming. Tack för den tänkvärda upplysningen.

”Ringräven” Thomas Oredsson har mer att ge och kunde före sin entré på scenen glädja sig åt Karin Adelsjö, en av hans elever som visade sig ha en talang utöver det vanliga. Radhusmamman är på väg att bli en fullfjädrad artist.

Mer läsning

Annons