Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är ­julens höjdpunkter i tv

/

André Pops tänder juleljuset, Alexandra Rapaport är helgernas drottning och det blir mycket Rolling Stones.

Annons

Julen i tv börjar numera flera dagar före jul. Eftersom TV 4 har svårt att konkurrera i själva julhelgen mot traditionstyngda SVT satsar de på att fånga in tittarna redan innan tomten kommer.

I år storsatsar TV 4 med att rulla ut den omtalade dramaserien ”Morden i Sandhamn” tre dagar i följd med start måndagen den 20 december.

Alexandra Rapaport spelar huvudrollen i filmatiseringen av Viveca Stens deckare.

Det är inte enda dramaserien med Alexandra Rapaport i jul. På juldagen dyker hon upp igen som Charlotte Ekeblad mot Suzanne Reuter i ”Drottningoffret” i SVT. Det är den tredje Hanne-Vibeke Holst-filmatiseringen, som inleddes med ”Kronprinsessan”.

Helgernas kung blir förstås André Pops, Tv-sportens stjärna, som fått uppdraget att tända ljuset före Kalle Anka på julafton i SVT. TV 4 återinför en egen julvärd i Tilde de Paula, som även har fest i kanalen på nyårsafton.

Mest oväntade jultomtar blir självaste Rolling Stones. De brittiska veteranrockarna förekommer i inte mindre än tre filmer i SVT i julhelgerna. En dokumentärfilm om inspelningen av ”Exile on Main Street” (30/12), en konsertfilm från 1974 (nyårsdagen) och en konsertfilm från härom året (2/1).

Mer läsning

Annons