Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll är det Babbens tur

/

Annons

Hon flänger och far som en skottspole mellan alla uppdrag. Det är stand up-föreställningar runt om i landet, programledare, tv-serier, föreläsningar och bloggskrivande. Just nu är hon också aktuell med boken ”Jag vägrar att dö nyfiken”.

Hur hinner du med allt, Babben Larsson, som fredag-lördag kväll kliver in på Spegelns scen i Gävle?

– Just nu är det fullt upp i två veckor men sen blir det faktiskt lugnare än vanligt, svarar hon.

När undertecknad fick tag på henne igår eftermiddag satt hon i en taxi, på väg till Arlanda och ett flyg till Trollhättan. Trafiken stod stilla och hon blev orolig för att hon skulle missa planet.

– Det ska nog ordna sig och till Gävle åker jag på fredagen med särskilt nöje. Min andra hemstad på sätt och vis eftersom jag bodde där i tre år. Fast dåförtiden var Spegeln en biosalong.

Babben är aktuell i tv-serierna ”Välkommen åter” i fyran och ”Restaurang i vårt vardagsrum”, som hade premiär i Kanal 9 igår kväll. Hon ska sedan vara med i nya musikalen ”Chicago” på Cirkus nästa vår tillsammans med bland andra Claes Malmberg och Björn Kjellman.

– Repetitionerna börjar i december, så det är ett tag dit, men det ser jag fram emot.

Hur ska du få folk att skratta i Spegelns salong, där även stand up-pionjären Thomas Oredsson och Gastas egen Hans Carstensen uppträder?

– Genom klassisk stand up på mitt sätt, om saker och ting som hänt den senaste tiden och givetvis litet grand om valet, avslöjar Babben.

Din nyutkomna bok ”Jag vägrar att dö nyfiken”, vad handlar den om?

– Den är självbiografisk, handlar inte om mina memoarer utan det är iakttagelser och brottsstycken som jag gjort genom livet. På lördagen ska jag för övrigt finnas i Flanörs bokhandel för dem som vill att jag signerar den.

Mer läsning

Annons