Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livets ordförråd är outtömligt...

/

Annons

Stå upp-klubben Gasta i Gävle gör idag en utflykt till Sandviken för att där kunna presentera ”Årets komiker 2010”, ett pris som han också hade vunnit en gång tidigare. Magnus Betnér är åter ute med sin föreställning ”Livets ord”, som hade turnépremiär i Kiruna i november 2009 och som kom till Sandviken och Gävle knappt två veckor senare.

Ett drygt år därefter, efter ständigt utsålda shower och extraföreställningar, spelades ”Livets ord” för sista gången på Chinateatern i Stockholm. Då hade Magnus Betnér besökt 77 städer, gett 99 föreställningar och därmed slagit rekord med Sveriges största standup-turné. Dessutom giorde han en tripp till Edinburgh och det blev succé även där på världens största komedifestival, ”The Fringe”, med sin engelskspråkiga show ”Cum all ye faithful”.

Nu har han själv överträffat detta rekord och återvänder till Folkets hus i Sandviken, men har tydligt deklarerat att innehållet inte alls är någon repris på förra gången. Ingen av hans föreställningar är den andra lik, deklarerade han i en radiointervju hos Lotta Bromé häromdagen.

Betnér är hur som helst komikern som alltid rör upp mycket känslor i sina föreställningar genom sitt sätt att sparka både uppåt och neråt. För några veckor sen gav han ut en dubbel-dvd som innehåller hela föreställningen ”Livets ord”, till skillnad från den nedklippta versionen som visades på Kanal 5 nyligen. Dessutom medföljde extramaterial i form av ”Magnus Betnér roastar Sverige” och en stor intervju.

Mer läsning

Annons