Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branden satte stopp för Europemedlemmarnas spelning på CC-puben: "Känns förjävligt"

/

Under påskhelgen skulle Gävletrion The Gamblers spela tillsammans med Ian Haugland och Mic Michaeli från Europe på anrika CC-puben. Planerna gick dock bokstavligen talat upp i rök efter branden på CC den 27 februari.
– Förjävligt, säger Ian Haugland till Gefle Dagblad.

Annons

Läs mer: Två Europe-medlemmar spelar i Gävle i påsk tillsammans med lokal trio

Fem hårdrockare sitter i turnébilen utanför CC-puben när GD möter upp. Det blir ingen spelning i Gävle efter branden, trots att halva konstellationen har det som sin hemstad. Här blir bara ett kort stopp efter branden som ödelade gig-planerna.

– Så klart är det förjävligt, vi hade sett fram emot att spela här, säger Ian Haugland. Gävlepubliken gillar rock, sist vi spelade här var det riktigt bra drag, folk stod på borden och sjöng med i låtarna. Men vi ser fram emot nästa gig i stället.

Stefan Ahr instämmer.

– CC-puben är otroligt viktigt för Gävles musikliv, så det är jättetråkigt att det blev såhär, säger han. Inte minst för att många mindre, okända band får chansen att spela här. Det är navet i Gävles musikscen.

The Gamblers består, förutom sångaren Stefan Ahr, av Rikard Sjöblom och Robert Hansen som även ingår i Gävlebandet Beardfish. Det var när Stefan anlitade Ian Haugland som konferencier för evenemanget Rock the Night i Valbo för några år sedan som de lärde känna varandra. Sedan dess har de hållit kontakten.

The Gamblers med förstärkningen från Ian Haugland och Mic Michaeli beskriver musiken som mindre hårdrock och mer åt bluesrock-hållet, med covers på Allman Brothers Band, Stevie Ray Vaughn och Johnny Winter.

Nästa anhalt på påskturnén blir nu i stället Edsbyn, något av ett okänt kort, iallafall för Ian. Två spelningar är inbokade, på påskafton och påskdagen.

Den som är sugen på att se The Gamblers kan även göra det på Strandrestaurangen i Årsunda den 27 augusti.

Läs mer: Ägaren efter branden: "Det här kan vara spiken i kistan för CC-puben"

Mer läsning