Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebbot solo – fast med stöd av The Indigo Children

/
  • Ebbot Lundberg. Som prisutdelare på senaste Guldbaggegalan.
  • Ebbot Lundberg går sin egen väg i solokarriären.

Vi känner igen honom mest som frontman i först Union Carbide Productions och därefter i The Soundtrack Of Our Lives. Hans framtoning i "Så mycket bättre" för två år sedan väckte också stor uppskattning hos tv-tittarna runt om i landet.
På lördagen kommer Ebbot Lundberg till Gävle konserthus som soloartist, fast med en ny konstellation bakom sig. Den kallas för The Indigo Children.

Annons

Ebbot gör tvärtom mot för de flesta andra kollegor i musikbranschen. Först en turné, sen en singel och slutligen en fullängdare. På så sätt får publiken en exklusiv förhandslyssning av det nya materialet.

– Först var det meningen att albumet skulle ha släppts nu i vår, men allt det politiska runt omkring har dragit ut på tiden och allvarligt talat överväger jag att ge ut skivan på egenhand, säger göteborgaren.

"For The Ages To Come", som den riktiga solodebuten heter, är annars färdiginspelad, återstår bara mixningen. Och med sig på plattan har han även i det sammanhanget haft The Indigo Children.

– Det känns bra, kemin stämmer mellan oss, säger Ebbot.

The Indigo Children är egentligen bandet Side Effects (som fortfarande existerar) förstärkt med Daniel "Hurricane" Gilbert, som spelat med Broder Daniel, Håkan Hellströms kompband i tretton år och Augustifamiljen (husbandet i "På spåret").

Side Effects upptäckte Ebbot när det var förband till TSOOL under en turné. Samarbetet har således fortsatt. "En bra kombination", tycker han.

Det är för övrigt mycket som rör sig kring Lundberg nuförtiden. Han kan knappt hålla reda på själv vad som händer och komma skall. Förutom egna turnén och färdigställandet av albumet ska han även på en turné till Tyskland tillsammans med Nina Persson och Magnus Carlsson. Det blir i form av en tribute till det amerikanska rockbandet Velvet Underground. Han har också ett samarbete med Spiritualized och Portishead. Och så en del jobb med stråkorkestrar.

– Det är mycket nu, en Ebbot-explosion skulle man kunna säga.

Vad får då Gävlepubliken höra i den sena Kakel-konserten på lördagskvällen?

– Det blir både nytt från kommande "For The Ages To Come" och gammalt, låtar från såväl tiden med Carbide och Soundtrack. Jag kan ju göra som jag vill med mina egna låtar

Ja, nog står han stadigt på egna ben allt.

Mer läsning

Annons