Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlegitarristen Joel Svensson startar jazzkvällar på CC-Puben

Gävlegitarristen Joel Svensson startar jazzkvällar sista torsdagen varje månad med premiär 27 april.

Annons

Affisch för Joels torsdagsjazz- och jam.

Joel Svensson, uppvuxen i Stigslund och numera stockholmare känner vi framför allt som sologitarrist inom jazz, men också tillsammans med andra grupper inom blues, hårdrock och fusion. Till exempel spelade han med Andreas Kleerup i gruppen Flash Of Titans på CC-Puben förra året. Nu startar Joel sitt nya koncept "Joels torsdagsjazz och jam" den sista torsdagen i april, maj och juni med premiär 27 april. Konserterna pågår 19-21 och efter det blir det jam.

– Tanken är att det ska finns ett ställe att lyssna på riktigt bra jazz på i en gemytlig atmosfär i Gävle. Jag hoppas också att det kommer kunna vara en mötesplats för musiker och musikintresserade. Att musiker kan jamma och lära känna andra musiker i stan under roliga omständigheter, skriver Joel Svensson i ett pressmeddelande.

Läs mer: Harmonisinne och ypperlig teknik - proffsigt debutalbum av Joel Svensson

Kalendariet för Joels torsdagsjazz och jam med Joels kommentarer

27 april: Krister Andersson & Joel Svensson Trio

"Krister är tvåfaldig vinnare av Sveriges finaste jazzpris Gyllene Skivan och lite av en levande legend och fantastisk saxofonist i John Coltranes anda".

25 maj: Martin Bergers New York Quartet

"Grym saxofonist från Hudiksvall med egen kvintett".

29 juni: Roland Keijser & Joel Svensson Trio

"Roland Keijser är årets Lars Gullin-stipendiat och har bland annat spelat i det legendariska proggbandet Arbete och Fritid samt Blå Tåget. Lustig info är att det var Blå Tåget som skrev förlagan till "Staten och kapitalet" som sedan Ebba Grön gjorde väldigt känd. Så jazzsaxofonisten Roland har varit med och skrivit en av de allra kändaste svenska punklåtarna kan man säga".

Mer läsning

Annons