Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gulletussan ska hjälpa Idol-Anna

Annons

Hon trodde inte det skulle bli så mycket ståhej. Debutanten Anna Bergendahl erkänner att hon är nervösare än någonsin inför morgondagens schlager i Malmö.

– Men då försöker jag tänka på Gulletussan, säger hon.

Gulletussan är ingen gullig liten maskot som den före detta ”Idol”-deltagaren släpat med sig till deltävlingen i Malmö som hjälp och stöd inför lördagens batalj. Nej, här syftar hon på den en smula hispiga, otursförföljda men ändå positiva karaktären Gulletussan från humorserien ”Mia & Klara” i SVT.

– Gulletussan kämpar på, och ger sig aldrig. Hon tar sig modigt an motgångar, även om man skrattar åt henne för att hon är lite patetisk ibland, säger Anna Bergendahl.

Patetisk är dock ett epitet som knappast stämmer in på Anna Bergendahl.

Den lite tystlåtna 18-åringen från Nyköping verkar tvärtom ha ordentligt flyt just nu. Inte ens två år efter ”Idol” medverkar hon i Sveriges största musiktävling, och efter Melodifestivalen, i april, kommer debutskivan.

– Det är så sjukt, och så mycket runtomkring. Och ärligt talat hade jag aldrig tänkt mig att jag faktiskt skulle komma hit. Jag får liksom stanna upp ibland och tänka efter, det känns som om jag är i en bubbla. Jag är nervös som sjutton, fast på ett bra sätt.

Låten i den fjärde deltävlingen i Malmö på lördag heter ”This Is My Life”, och är enligt Anna Bergendahl en låt som stämmer perfekt överens med hennes personlighet.

– Den speglar mig på något sätt. Det är en ballad, och jag älskar texten.

Mer läsning

Annons