Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hits For You tar Hollywood till Gävle

/

Det var totalt fullsatt i den uppfräschade före detta klubblokalen när den första av premiärhelgens två aftnar gick av stapeln under fredagskvällen. Nöjeskonceptet Hits For You har äntligen hittat ett fast hem, och det var många som ville komma på inflyttningsfesten.

Annons

Både ljus, inredning och personalens kläder var snyggt färgkoordinerat i olika nyanser av lila, och i taket snurrade en retrodoftande discokula. Efter att gästerna slagit sig ned till bords och fått något att dricka inledde värdtrion Henrik Sundström, Maria Doverud och Anna Lidman med en presentation, för att sedan dyka direkt in underhållningsprogrammet med kortversioner av trallvänliga gamla pophits såsom Skifs Härligt härligt och Ledins Sommaren är kort.

Stämningen var på topp och publiken hann komma igång långt innan förrätten i form av gräddig svampsoppa bars in. Livenummer växlades med förinspelade sketcher på storbildsskärm samt klarinettsolo, och spontana uppviglingar till allsång tillät även publiken att få utlopp för sina musikkänningar.

Baconinlindad sparris i smör med en tunn skiva rödbeta blev mellanrätt, och medan maten intogs fortsatte showen och spexandet runt om i lokalen. Man visste aldrig var artisterna skulle dyka upp härnäst. Från publikens håll var mottagandet nästan uteslutande positivt, och den allmänna åsikten verkar vara att det här är något Gävle behövt länge, som en motvikt och komplement till de vanliga klubbarna och pubarna.

Det blev mycket Abba under kvällen, men även en hel del annat och till och med en liten dragshow mot slutet, till tonerna av Gloria Gaynors I Will Survive. Ljudet i filmklippen lämnade en hel del att önska, men i övrigt kändes allt väldigt proffsigt och sånginsatserna var utan tvekan i världsklass. Vad gör de här?, utropade en bordsgranne. De borde ju vara i Hollywood. Men sanningen är nog den att Hits For You tagit en liten del av Hollywood till Gävle, och förhoppningsvis är den här för att stanna.

Mer läsning

Annons