Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsertips i Gästrikland i sommar

En fullproppad konsert- och festivalsommar. Det väntar 2017 i Gästrikland.

Annons

Så var det dags för ännu en nöjessommar i Gästrikland. Spelplatserna är i stort sett de samma. En del artister som står på scenerna nya bekantskaper, många också beprövade kort. En oväntad stor bokning är australiensiska Midnight Oili Furuviksparken som lär gjuta olja på vågorna under sommaren. Flertalet andra konserter i samma park lär dra mest folk i Gästrikland, som brukligt är.

I vanlig ordning ser jag mest fram emot Gefle Metal Festival, där bokningarna är av hög klass och ofta exklusiva Sverigespelningar, även om jag nog bara kan räkna Taake och Dark Funeral som personliga favoriter. Att upptäcka nytt är alltid viktigt och roligt förstås - i lagom dos. På den hårda musikfronten är även Gadgets spelning på Kungen i Sandviken 30 juni ett måste.

För den som gillar att dansa till elektronisk musik utomhus återkommer Panelen till det som nu heter Grillo 30 juni. Det lär bli många sköna kvällar där under sommaren, som alltid. Sedan arrangerer Technovännerna en rad utomhuspartyn. Stenebergsparken 2 juli klockan 14-18, Sätraängarna 9 juli, klockan 14-18, Slottsparken 12 juli, klockan 17-20 och Boulognern 22 juli är datum att minnas.

I det mer folkliga segmentet har Micke Finell som vanligt fullt upp. Bondrock i Älvkarleö bruk kan bli en succé, till exempel när Svenne Rubins spelar 2 juli eller under countryfestivalen Picakdoll som flyttar dit 9-13 augusti.

I festivalväg blir det också Musik i bruksmiljö, Bangen, Torsåker Bluegrass, Gårdskärsnatta, Kammarmusikfestivalen, Gävle stadsfest 9-12 augusti, Korså herrgård visfestival (slutsålt) och Forsbacka countryfestival.

Lägg därtill loppisar, Ockelbo sommarmarknad, flera Gävlekrogar som fått lov att ha öppet till 03.00 och slutsatsen blir att det som vanligt finns mycket att göra på nöjesfronten i Gästrikland sommaren 2017.

...

Nio lokala nöjestips i sommar

1. Sommarscen Joe Hill-gården: Elin Callmer & Skarvarna samt Cats & Dinosaurs, Gävle, 18.30. 13 juli.

Den kanske viktigaste konsertkvällen på Joe Hill-gårdens sommarscen i år inträffar 13 juli då swingkollektivet Cats & Dinosaurs gästar. Gruppen är starkt politisk vilket senaste albumtiteln "Kapitalismen är en dröm" skvallrar om.

Cats & Dinosaurs.

2. Gefle Metal Festival 2017, Gasklockorna, Gävle, 14 - 15 juli 2017.

Andra upplagan av Gefle Metal Festival där jag mest ser fram emot Taake. Vad australiensiska Deströyer 666 ska hitta på är också spännande.

Taake.

3. Little Jinder, Furuviksparken, 20.00. 22 juli.

Little Jinders tidigare spelning i år på Gävle Konserthus var en fullträff. Blir spännande att se hur materialet från albumet "Allting suger" kommer funka i en familjepark som Furuvik.

Little Jinder på Gävle Konserthus lördag 25 februari 2017.

4. Pistvakt med Pjäx Pistols, Streaplers och Flamingokvintetten, Ön, Hedesunda, 22.30 på scen. 1 augusti

Det här ju en mitt i prick-folklig bokning vill jag lova. Lär bli succé och det är främst Pistvakt jag skulle vilja se.

Pistvakt.

5. Kaptens Röds turné “Hundralappen", Folkets Park, Hofors. Med: Same Plate Showcase, det vill säga artisterna Stina Velocette, Dj Miss Jen, Essa Cham, Antonio D, Jeepstarr, Slim Prince, Meedi och DJ Miss Jen. 5 augusti.

Reggae-kungen Kapten Röd turnerar med billig entré som koncept. Dessutom har han med sig en uppsjö gästartister. Ser inte minst fram emot att se Stina Velocette vars senaste ep var riktigt trevlig lyssning.

Kapten Röd.

6. “Idol”-kväll: Lisa Ajax och Jay Smith, Elfparken, Älvkarleby Turisthotell, 20.00. 11 augusti.

Lisa Ajax är lätt en av Sveriges viktigaste popstjärnor. Hon går från klarhet till klarhet med starka poplåtar som "I Don't Give A", "Give Me That" och "My Heart Wants Me Dead".

Lisa Ajax.

7. Drömfesten: Nynningen, Jerntorget, Sandviken, 22.00. 12 augusti.

Nynningen lär ju bryta ut "För full hals" denna afton på Drömfesten. Göteborgsprogg med låååånga anor.

Nynningen.

8. Gävle Pride, Gävle, 17-20 augusti.

Kunde inte vara med i fjol, men vi siktar på en ännu större parad i år. Folkfest + viktiga lärdomar att sprida och ta del av.

Gävle pride 2016.

9. Richie Ramone från Ramones, Rack N Roll, Gävle, 18.00. 19 augusti.

Den här spelningen måste vara årets lokala överraskning. Legendariska punkbandet Ramones gamla trummis Richie Ramone spelar på Rack N Roll i Gävle! Nu har han gått solo, men jag vågar nog knappt tro på detta förrän han står på scen.

Richie Ramone.

Mer läsning

Annons