Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men On The Border gör hyllningskonsert med Sandvikens Symfoniorkester till Syd Barretts ära

/
  • Ett outnyttjat foto från omslagsessioner för
  • Men On The Border består av: Göran Nyström, Odd Westby, Phil Etheridge, Björn Hammarberg och Herbie Parkin.
  • Affischen för begivenheten i helgen där Men On The Border uppträdde i Cambridge.
  • Sandvikens Symfoniorkester.

I år är det 50 år sedan Pink Floyd slog i genom samt året medlemmen Syd Barrett skulle ha fyllt 70 år. Sandvikengruppen Men On The Border slår sig samman med Sandvikens Symfoniorkester för en konsert i september.

Annons

Håll koll på de största nöjesnyheterna – ladda ner Gefle Dagblads nya app här, till Iphone eller till Android!

2016 ser ut att bli ett matnyttigt år för alla som diggar Pink Floyd. Den 6 januari skulle Syd Barrett, bandets kreativa ledare under de första åren, ha fyllt 70 år. Detta firades i helgen i Cambridge. Sandvikengruppen Men On The Border, som tolkar hans musik och leverne, var inbjudna att spela live i Cambridge under helgen, där Syd Barrett levde ett undanskymt liv fram till sin död 2006.

Läs mer: Intervju med Men On The Border

Dessutom är det klart att Men On The Border samarbetar med Sandvikens Symfoniorkester för en konsert till Syd Barrets ära som berättar om hans liv. Den 24 september i Folkets Hus i Sandviken äger showen "A Summer Of Love" rum.

– På Men On The Borders fyra utgivna skivor finns ett flertal låtar med större arrangemang och svepande melodier som passar en symfoniorkester. Därför kändes idén med ett samarbete klockrent när det dök upp. Från idé till ett handslag tog det bara två veckor, säger Sandvikens Symfoniorkesters ordförande Lars Skoglund.

Läs mer: Recension: Men On The Border på Star Club

Mer läsning

Annons