Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Multiinstrumentalt band ute på lång vårturné

/
  • Gävle nästa. I kväll spelar Wintergatan på Konserthuset. Bandet består av Martin Molin, David Zandén, Evelina Hägglund och Marcus Sjöberg.

Instrumentala orkestern Winter­gatan är ute på vägarna och åker flitigt denna vår. Nu är turen kommen till Gävle för en kvällsspelning på konserthusets restaurangscen.

Annons

– Det blir spännande, har inte varit där på tre-fyra år då jag spelade på Spegeln med mitt förra band Detektivbyrån, säger frontmannen Martin Molin.

Bandet består också av David Zandén, Evelina Hägglund och Marcus Sjöberg.

Wintergatans musik har beskrivits som en blandning mellan franske musikern Yann Tiersen som skapade soundtracket till filmen ”Amelie från Montmartre” och Swedish House Mafia.

– Jodå, dom referenspunkterna ställer jag upp på, säger Martin Molin. Vi blandar och ger av det elektroniska och det multiinstrumentala. Allt är tänkt som ett musikaliskt äventyr där mitt rymdintresse också återspeglas.

Tillsammans trakterar medlemmarna över 30 olika instrument, allt från klockspel till dragspel, och ett kraftfullt liveframträdande utlovas.

Wintergatan är aktuell med sitt första och självbetitlade fullängdsalbum och den första maj inleddes klubbturnén i Sundsvall. Den kommer sedan återgå till en festivalturné i Sverige och Norge men även Roskilde Festival.

Martin Molin och hans Grammisnominerade Detektivbyråt bildades 2006 och upphörde 2010. Sedan gick han vidare med Wintergatan, vars musik är ”både djupare och bredare”.

– Varje konsert gör Wintergatan till ett alltmer väloljat maskineri, hävdar Martin.

Behövs antagligen med så många instrument – trummor, dragspel, klockspel, hackbräde, leksakspiano, hammond, el-gitarr, synthar med mera.

– Medlemmarna har fått lära sig många nya instrument som utvecklat oss, förklarar Martin.

Mer läsning

Annons