Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjestips för påskhelgen i Gästrikland

/

Nöjestips för påskhelgen i Gästrikland.

Annons

Jazzig skärtorsdag i Bomhus kyrka

Jazzpianisten Oscar Petersons påskdrama "Easter Suite" framförs enligt Markusevangeliets ord med Kristofer Sundman Kvartett och Bengt Wiklund. En jazzig påskmässa alltså.

Vad: Jazz

Var: Bomhus Kyrka

När: Torsdag, 18-19.30

...

Äppelknyckarjazzarna i Movits kommer till Gävle

Movits! är hiphop-bandet från Luleå som med sin eklektiska blandning av rap, beats och blås lyckats lägga världen för sina fötter. De har tagit sig från den lilla staden i Norrbotten till världsmetropoler som New York, Tokyo, Paris och Shanghai. Inget ovanligt kanske för ett band från ett land som producerat fler musikaliska framgångsagor per capita än något annat i världen. Men lägg där till att Movits! gjort det på svenska och du får en historia som står sig svår att matcha. I oktober släppte Movits sitt fjärde album.

Vad: Äppelknyckarjazz

Var: Gävle Konserthus, Kakel

När: Torsdag, 21.00.

...

Panetoz kommer till Sandviken

Det har inte ens hunnit gå en månad sedan Panetoz var med i Melodifestivalens fjärde deltävling i Gävle med "Håll om mig hårt". Nu återvänder de till Gästrikland, denna gången till Allstar i Sandviken. Verkar vara stort intresse kring evenemanget så kom i tid.

Vad: Afropop-inspirerad populärmusik på svenska

Var: Allstar Sandviken

När: Torsdag, 22.00.

...

Långfredagsjazz med Bay City Seven

"Vi ger oss inte" proklamerar Lasse Petterson i Bay City Seven. Återigen är det dags för den traditionsenliga långfredagsjazzen.

Vad: Jazz

Var: Bistro Silvanum, Gävle

När: Fredag, 14.30.

...

Electric Religions releasefest

Var: Dirty Harry, Gävle

När: Fredag, 22.00.

...

Stödgala för det lokala musiklivet efter CC:s brand

Det var inte bara CC-Puben som eldhärjades den 27 februari utan även det lokala musiklivet. Därför anordnar nu Studiefrämjandet tillsammans med ideella CC-Pubens vänner stödgalan The Show Must Go On under två dagar i Stora Gasklockan. Till försvar för livemusiken spelar långfredagen: Ulf Nilsson, Linda Varg, Brooklyn Soul Stew, Blue DeVilles Allstars, Captain Grey Band, Saga Skönblom, Sofie Jäderberg, Moth, The Rockfire och Greybeards.

Lördagen ger ACe Of DC, Doomsday Disciples, Vuxna Pojkar, Mass Diversity, Antham, Northern Ladies, Whatsnake, Emerald och Harvest Sun.

Vad: Stödgala med lokala band

Var: Stora Gasklockan, Gävle

När: Fredag och lördag 18-02.

...

Tyskt metal-besök i Sandviken

Svensk-tyska thrash-hårdrockarna i Protector gästar Sandviken Heavy Metal Army Rockclub. Värmer gör lokala dödsmetallarna i Corrosive Carcass.

Vad: Hårdrock

Var: Bolaget, Kulturcentrum, Sandviken

När: Fredag, 20.00.

...

Elvislåtar i Skutskär

Micke Finell är som alltid i farten. Nu sätter han upp Rocket 88 på Salen i Skutskär. Räkna med "en himla massa Elvis-låtar".

Vad: Elvis-covers med mera

Var: Salen, Skutskär

När: Fredag, 20.00.

Mer läsning

Annons