Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskrock i hjärtat av Sandviken

/
  • Let´s go for metal rock! L-G Person och Ronny Hemlin i Storyteller respektove Tad Morose är laddade inför kvällens gala på Bolaget i Sandviken.

Efter sex års tystnad så är det nu dags för Storyteller att skriva ytterligare ett eller förhoppningsvis flera kapitel i bandets historia. Förra årets då tillfälliga reunion i en fullspäckad gasklocka på Getaway Rock Festival gav mersmak.

Annons

Dels släpps nu ett cd-album som döpts till ”Dark Legacy”.

Dels ska Storyteller spela på Bolaget i hjärtat av Sandviken denna påskaftonskväll tillsammans med hårdrockshjältarna från Bollnäs, Tad Morose med Gävlesonen Ronny Hemlin vid sångmicken.

– Det kommer att bli en grym kväll, säger arrangören Thomas ”Bärsa” Magnusson. Båda banden har spelat in nya skivor och är heltända på att lira sina senaste låtar inför livepublik.

Visst är det så. Det går inte att ta miste på frontmännen L-G Perssons och Ronny Hemlins entusiasm.

Båda banden står för melodiös hårdrock i grunden och de är övertygade om att detta gillas av publiken i Sandviken.

När ”Bärsa” Magnusson ordnade en liknande gala på Bolaget förra året kom närmare 700 personer.

Med ”Dark Legacy” släpper Storyteller sitt femte album och skivan är mixad av ingen mindre än Mike Wead (King Diamond, Mercyful Fate, Candlemass etc) och inspelad av just Ronny Hemlin i Studio Claustrophobic.

– Ronny var oerhört viktig under inspelningsperioden, han var som en allt-i-allo för oss, säger L-G Persson. Därför känns det så kul nu också att vi får chansen att göra en gemensam påskrocksgala tillsammans, mitt Storyteller och hans Tad Morose.

L-G Persson & Co har varit ute på turnéer med band som Helloween, Gamma Ray, Blind Guardian, Stratovarius, Hammerfall och andra. De har spelat på festivaler som Sweden Rock Festival, Gates of Metal, 2000 Decibel,och som nämnts Getaway Rock.

– Hoppas många kommer ihåg oss även om sättningen till vissa delar är ny. Att vi tog en paus 2006 berodde på många saker men vi var slitna och kände att det var läge att bryta upp. Men nu är det lika roligt igen, säger L-G.

Persson är sångaren, Martin Hjärpe spelar trummor, Jacob Wennerqvist och Marcus Backlund är gitarrister och Henke Brannerydh är ny basist.

– Alla dessa bidrar till bandets nytändning, hävdar L-G.

Storyteller har också fräschat upp sitt sound och som det heter ”De tar lyssnaren på en resa från Valhalla, över Bifrost och in till det mäktiga Asgård – Odens starka fäste och avslutas med det episka slaget om Yggdrasil, Livets träd”.

Energi och slagkraftiga refränger är Storytellers varumärke. Även Tad Morose spelar tung melodiös metal med Håkan ”Nordman” Hemlins brorsa som sångare, utan jämförelser i övrigt.

– Vi kommer alldeles snart med nytt fräscht material på vår nyinspelade skiva, säger Ronny Hemlin. Releastedatum är litet oklart men det blir i vår.

Mer läsning

Annons