Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hemligheter i jubileumsshow

/
  • Joe Labero i Rom. En av åtskilliga metropoler som han fått uppträda i under sina 20 år som internationell stjärna.

I morgon är han tillbaka i Gävle konserthus, den fartfyllde entertainern, trollkarlen, magikern och ­illusionisten Joe Labero. Nu med ett flertal ”hemliga” nummer som han plockat fram just till denna jubileumsshow, att blanda med ”hits” som han plockar fram ur backspegeln.

Annons

– Det blir häftigt, törs jag lova. Intimt, men helt magiskt, säger Labero föga överraskande.

”Helt magiskt” är ju nämligen titeln på SVT-serien som startade i lördags med uppemot 1,2 miljoner tittare. Under tio lördagskvällar, i en miljö inspirerad av Harry Potter, bjuder tre magiker på ofattbara shownummer tillsammans med svenska nöjes- och idrottsprofiler. Amatörer i dag – men de ska lära sig trolla av tre verkliga proffs.

Tävlande magiker är förutom Joe Labero också Michael Halvarson från Cirque du Soleil och VM-medaljören Charlie Caper.

Samtidigt är Labero ute på en omfattande Sverige-turné som startade med tre föreställningar i Växjö konserthus förra veckoslutet.

Sällskap har han som vanligt av sin trogne australiensiske butler Albert. Men det var nära att denne skulle överge sin master.

– Albert inbillade sig att han gjort sitt och tänkte gå i pension. Aldrig i världen sa jag och fick till slut honom att stanna. Utan honom skulle det kännas tomt, förklarar Labero.

48-åringen från småländska Alvesta har i 20 år gjort hemligheter till sitt varumärke. Intresset tändes via en trollerilåda, på hans 13-åriga födelsedag 1976. Han slog sedermera igenom via en show på Berns och har sedan dess uppträtt i praktiskt taget alla världsdelar. Än i dag har han inte blivit avslöjad.

Bland inspiratörerna finns legender som Houdini och Gentleman Jack, två forntida magiker som än i dag påverkar Joe Laberos idéer och uppslag.

Häromåret tog han sin familj (frugan Anna och treåriga dottern Nicole) med sig och flyttade till samhället Gold Coast nära Brisbane på Australiens guldkust.

– Jag kallar mig världsmedborgare numera men kommer aldrig att överge Sverige. Det är bara mer praktiskt att bo i Australien under det svenska vinterhalvåret. Jag har där närmare till branschens nya magiscener, Bangkok, Singapore och Macau.

Det blir tredje gången på senare år som han ska uppträda i Gävle. Dessutom gjorde han sin tältshow i Sandviken förra året. Först var det Läkerol Arena och sedan konserthuset. ”Ett fint ställe”, tycker han och säger sig se fram emot att få komma åter.

Och publiktrycket har varit stort, därför har en extraföreställning satts in i morgon eftermiddag.

Mer läsning

Annons